Veel gestelde vragen

Alle vragen over ons product Hubl

Prijzen

Hoeveel betaal je per extra gebruiker?

Open

Het aantal gebruikers dat je maximaal kunt aanmaken is per type abonnement verschillend. Je kunt zonder meerkosten zoveel gebruikers aanmaken als binnen je abonnement zijn toegestaan.

Hoeveel betaal je per extra administratie?

Open

Het aantal administraties dat je maximaal kunt aanmaken is per type abonnement verschillend. Je kunt zonder meerkosten zoveel administraties toevoegen als binnen je abonnement zijn toegestaan. Je moet dan wel gebruik maken van de Hubl client.

Wil je facturen per mail of via de portal aanbieden, dan moet je per administratie een account aanmaken. Je betaalt daarvoor de gangbare kosten per account.

Betaal je bij Hubl per boeking?

Open

Nee, bij Hubl betaal je gewoon een vast bedrag per maand. Afhankelijk van het aantal facturen dat je verwerkt, kun je het pakket kiezen dat het beste bij je past.

Mijn abonnement

Hoe kan ik mijn abonnement op Hubl wijzigen?

Open

Je kunt je abonnement op Hubl eenvoudig aanpassen door even contact met ons op te nemen. Doe je dit voor de 20ste van de maand, dan worden de wijzigingen met ingang van de maand daarop doorgevoerd.

Hoe kan ik mijn abonnement op Hubl opzeggen?

Open

Je kunt je abonnement op Hubl maandelijks opzeggen door ons simpelweg een email te sturen. De juiste gegevens vind je op de contactpagina. Stuur je ons vóór de 20ste een bericht, dan stoppen wij je abonnement automatisch aan het eind van de maand van opzegging.

Support

Is er een helpdesk beschikbaar?

Open

Omdat Hubl erg eenvoudig is, hebben we geen aparte helpdesk. Maar mocht je vragen hebben, dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!