Wat is OCR software?

OCR (optical character recognition) software is de software die wordt gebruikt voor het scannen en herkennen van documenten, zoals een inkoopfactuur. Deze slimme software is zo gebouwd dat ze makkelijk elementen uit jouw document kan herkennen, zoals een BTW nummer, een bedrag of een BTW percentage.

Hubl maakt ook gebruik van OCR software, maar doet daar nog een schepje bovenop. Wij laten deze OCR software namelijk leren van zichzelf. Dit noemen wij smartOCR.

Waarvoor gebruik je OCR software?

Je kunt de OCR software gebruiken om elementen op je document te laten herkennen. Hubl gebruikt deze software voor het herkennen van inkomende facturen. Door deze herkenning hoef je minder werk uit  te voeren in jouw boekhoudpakket. Het systeem herkent namelijk de regels die jouw inkoopfactuur heeft en zet het allemaal bij elkaar in 1 bestand. Dit bestand heet een UBL bestand. Deze is te gebruiken met bijna alle boekhoudpakketten. De software herkent dus de belangrijke informatie op jouw factuur en zorgt er voor dat het daarna makkelijk en snel in je boekhoudsysteem gezet kan worden. OCR software bespaart je dus heel veel tijd!

De voordelen van een OCR-tool

De voordelen van het gebruiken van een OCR-tool hebben we al even kort genoemd, je kunt er namelijk veel tijd mee besparen. Hierdoor blijft er dus meer tijd over voor leuk werk en verspil je geen tijd aan het overtypen van documenten. Ook is de kans op fouten kleiner. Doordat de OCR software van zichzelf leert weet het programma steeds beter welke elementen op jouw factuur van toepassing zijn voor jouw inkoopvoorstel.

Werken met OCR software geschikt voor jou?

Wil je weten of het voor jouw boekhoudpakket ook slim is om te werken met een OCR tool? Bekijk dan of jouw boekhoudpakket een UBL bestand kan uitlezen. Deze software zet de data namelijk om in een UBL bestand. Grote pakketten, zoals Exact, Afas, Reeleezee en Snelstart zijn allemaal geschikt. Maar ook met een hoop andere systemen kan je veel tijd besparen door deze software te gebruiken.

OCR software en Hubl

Hubl is een specialist op gebied van OCR software. Hubl heeft zelfs de meest slimme variant met haar smartOCR. Zo zorgen we er bij Hubl voor dat jij veel tijd kunt besparen omdat je niet handmatig jouw facturen hoeft in te voeren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Probeer Hubl 30 dagen gratis!