Sneller en eenvoudiger boekhouden kan door het gebruik van een UBL bestand. Ben jij er klaar voor?

Wat is een UBL bestand?

Een UBL (Universal Business Language) bestand is een manier om een digitale factuur op te maken. Deze factuur wordt alleen niet gemaakt in PDF of Excel, maar wordt door middel van een XML bestand opgemaakt. Doordat deze factuur digitaal is, zijn er standaarden en afspraken gemaakt over de manier waarop de factuur er uit ziet. Een UBL bestand heeft daarom altijd dezelfde indeling en daarvan is vooraf al bekend hoe deze factuur er uit ziet.

Wat is het voordeel van een UBL bestand?

Waarom zou jij als ondernemer willen werken met een UBL bestand? Het antwoord is eigenlijk heel simpel, namelijk om tijd te besparen! Een UBL bestand is niet alleen een format dat je kunt versturen, je kunt ook inkomende facturen door middel van een UBL bestand verwerken.

Doordat de indeling van een UBL bestand altijd hetzelfde is, weet jouw boekhoudpakket precies hoe hij deze bestanden uit moet lezen. Handmatig regels overtypen is niet meer nodig, omdat jou boekhoudpakket slim genoeg is om al deze regels uit het UBL bestand te halen.

Het nadeel is waarschijnlijk dat jij nog niet al jouw inkomende facturen in een UBL format ontvangt. Gelukkig is daar Hubl om jou te helpen! Met Hubl zorgen we er namelijk voor dat jouw inkomende facturen omgezet worden in een UBL bestand. Dit doen we door middel van de smartOCR technologie, waardoor wij precies kunnen herkennen wat er op jouw factuur staat.

Kan mijn boekhoudpakket UBL bestanden verwerken?

Bijna alle boekhoudpakketten kunnen UBL bestanden verwerken en inboeken. Werk je bijvoorbeeld met AFAS, Exact, Snelstart of een ander bekend boekhoudpakket? Dan kan jij ook aan de slag met het verwerken van UBL bestanden. Maar ook steeds meer kleinere boekhoudpakketten kunnen tegenwoordig UBL bestanden verwerken.

 

Zelf proberen?

Wil jij zelf ervaren hoe het werkt? Met Hubl krijg jij 30 dagen lang gratis toegang tot je proefaccount.